דילוג לתוכן
kfir-menashe-transperent-logo
kfir-menashe-transperent-logo

קידום אתרי חנות

אם אתם מחפשים מקדם אתרים שיזניק את החנות שלכם קדימה, אתם במקום הנכון! קוראים לי כפיר מנשה ואני מקדם אתרים למקומות הראשונים בגוגל!
kfir-SEO-freelancer
מקדם אתרים

מתעניין בקידום אתר חנות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל להגדיל משמעותית את כמות המכירות של העסק שלך.

ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא

לקוחות ממליצים

אל תחמיצו אף מאמר!

חפש באתר

אל תחמיצו אף מאמר!

חפש באתר

קידום של חנויות אינטרנטיות

קידום אתר חנות נעשה ברובו באופן דומה לקידום אתרים רגיל, אך כולל דגשים ייחודיים נוספים. חלקם נוגעים להתמקדות בעמודי קטגוריות המוצרים, ביצוע הפניות עבור מוצרים שירדו מהמדף, טיפול טכני נכון עבור ווריאציות שונות של מוצרים ועוד.

ממהרים? הנה השאלות (והתשובות) המרכזיות

מעבר לאתרי דרופשיפינג ואתרי מכירות גדולים כמו אמאזון ואיביי, ישנם גם אתרי תדמית שמשלבים חנות בתוכם וגם אתרים שהם אתרי חנות בלבד (או אתרי חנות טהורים)

אתר חנות מכוון בראש ובראשונה למכירת מוצרים. לכן, לרוב הוא יכיל תפריט ראשי עם קטגוריות מוצרים, ועמוד בית שמציג מוצרים וקטגוריות. עמודים אחרים שאינם קשורים ישירות למכירה ידחקו למקומות יותר משניים

קודם כל מתמקדים בעמודי קטגוריות המוצרים מאחר ואילו מייצגים בצורה הנאמנה ביותר את הביטויים שדרכם מחפשים את המוצרים השונים בחנות.

מעבר לכך חשוב לבצע הפניות למוצרים שירדו מהמדף כדי לא לאבד קרדיט ולטפל באופן נכון טכנית במוצרים מורכבים כדי שהווריאציות שונות שלהם לא יבלבלו את הבוטים של גוגל

כדאי לדאוג למערך קישורים פנימיים לקטגוריות הרלוונטיות, לכלול סרטוני וידאו ולהמליץ על מוצרים משלימים (ולוא דווקא דומים) בכדי לעודד גישה לעמודים נוספים באתר.

כן. שקלו הוספה של צ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית, הקפידו לצאת במבצעים והנחות או לחלק קופונים והוסיפו אפשרות למתן חוות דעת וביקירות גולשים.

קידום אורגני של אתר חנות (E-Commerce) אינו שונה באופן מהותי מקידום של כל אתר אחר, אלא מהווה הרחבה של עקרונות ה־SEO הרגילים. ההרחבה הזאת מתבטאת דגשים המותאמים למטרה העיקרית של אתר חנות שהיא למכור מוצרים באופן ישיר מהאתר. פה אשתדל לענות על שאלות כמו כיצד מבנה החנות משפיע על הקידום?, במה שונה אתר שמציע חנות כתוספת (לצד שירותים או תדמית) לעומת אתר שכל כולו מכוון מכירה?, וכיצד להתמודד עם עמודי מוצרים מרובים. כמו כן, אדון בקשיים שכיחים (למשל מוצרים שמסתיימים במלאי או מתיישנים) ובפתרונות אפשריים.

ecommerce seo

סוגים שונים של אתרי חנות

אתר תדמית עם תוספת חנות

בסוג אתר זה מדובר קודם כל על אתר תדמית ורק לאחר מכן גם על חנות אינטרנטית, שמגיעה כתוספת של חלק דינאמי לאתר אבל לא מהווה את מרכז העיסוק. המטרה העיקרית באתר מסוג זה היא קודם כל להציע שירותים וליצור מערכת יחסים בין קהל הגולשים לעסק. המוצרים שנמכרים מהווים רק תוספת לפעילות השוטפת של האתר ולמעשה מהווים הכנסה צדדית. עם זאת, למרות שהחנות עצמה אינה מרכז האתר אלא רכיב משני או משלים, היא עדיין דורשת התייחסות מקצועית לצורך קידום, ניהול ותפעול.

יש יתרון גדול בשילוב בין חנות בתוך אתר תדמית. אם אתר תדמית מציג למשל קורסים ושירותים הניתנים על ידי אדם או חברה, ייתכן שבהמשך יעלה הרצון גם למכור גם ספרים, מדריכים, מוצרים גשמיים או קבצים דיגיטליים שמרחיבים את ההיצע. בכך מנצלים את התנועה האורגנית שכבר מגיעה לאתר תדמית כדי להציע רכישות נוספות. לדוגמה, אם האתר שייך לחברת ייעוץ תזונה, ייתכן שהחברה תרצה למכור גם תוספי בריאות או ספר מתכונים.

כיצד החנות משולבת במבנה האתר?

  1. תפריט ראשי – לרוב, העמודים הסטטיים של אתר התדמית (דף הבית, אודות, שירותים וכו',) ישארו בראש התפריט:  והחנות תתווסף כעוד עמוד שגם הוא מופיע בתפריט יחד איתם. מעבר לתוספת הזאת ולעמודים נוספים שיכולים להיות מוצגים, כאשר מרחפים על אופציית החנות בתפריט, ניתן יהיה להגיע אל קטגוריות המוצרים השונות.
    2. קטגוריות חנות מצומצמות – חנות היא חלק דינאמי באתר, וזה אומר שהיא מכילה עמודי מוצרים ועמודי קטגוריות מוצרים. זאת בדומה לבלוג, שגם הוא חלק דינאמי, ומכיל פוסטים וקטגוריות פוסטים. בחלק של החנות באתר תדמית לרוב נראה מספר מצומצם של קטגוריות ולא עשרות קטגוריות (שאולי גם יכילו תתי־קטגוריות בתוכם). בהמשך לכך גם כמות המוצרים לא תהיה גדולה במיוחד מאחר ששוב, החנות לא מהווה את מרכז האתר.
    3. עמוד הבית – חנות שהיא רק “תוספת” עשויה לא לקבל מקום מרכזי גם בעמוד הבית. כלומר, החנות לא תשתלט על כל הדף ולא יוצגו מאות מוצרים מיד עם הכניסה לאתר, אלא יוצג אזור קטן יחסית, לרוב אחרי השער והחלק שמציג את השירותים, שבו ניתן יהיה לראות “מוצרים מומלצים” או “מוצרים פופולריים”. עיקר דף הבית עדיין יציג את מהות האתר: השירותים, המידע שבו וכדומה.
    4. סיידבר (Sidebar) ופוטר (Footer) – תוספת של קישורים לקטגוריות שונות של החנות ושל מוצרים בהחלט יכולו לתפוס מקום בתפריטים אלו. ניתן יהיה לכלול חלק שמציג מוצרים נבחרים או מבצעים חמים ובפוטר האתר ייתכן שיופיע קישורים לקטגוריית המוצרים שנרצה לקדם.

ניתן לראות דוגמא לשילוב של אתר תדמית עם חנות בקישור הבא

המוצרים של גן דולב
דוגמא לחלק של חנות מצומצמת בתוך אתר תדמית - מתוך האתר של גן דולב

אתר חנות "טהור"

בבניית אתר חנות “טהור”, אין כמעט עמודי תדמית או תוכן שמטרתם לספר סיפור מעמיק על העסק. במקום זאת, כל האתר מקדיש את תשומת ליבו למכירת מוצרים ישירה. מדובר לרוב בעסקים המספקים מגוון נרחב של מוצרים, כאשר הגולש נכנס לאתר בידיעה שהוא מחפש לרכוש, ולאו דווקא לקבל שירות או להכיר את העסק לעומק. להלן כמה מן המאפיינים ודגשים המרכזיים על מבנה של אתר מסוג זה:

עמוד הבית: ממוקד מבצעים, קטגוריות ומוצרים

אם באתר תדמית בשילוב חנות, יש קישור בתפריט הראשי לעמוד חנות מוגדר שבו מוצגים כל המוצרים, אז באתר חנות עמוד הבית (שהוא העמוד החשוב ביותר בכל אתר) הוא עמוד החנות. מטרת עמוד הבית באתר זה היא לעודד מכירה של מוצרים וכמה שיותר. הפריים (frame) הראשון שיראה הגולש באתר ברגע הכניסה יכלול ככל הנראה באנרים בולטים המכריזים על מבצעים, הנחות או מוצרים חדשים ופופולריים. מתחתייהם יופיעו לרוב קטגוריות המוצרים המוצלחות בחנות או מוצרים ספציפיים שבעל האתר מעוניין לקדם. כל אלו כמובן גם יהיו מקושרים לעמוד הקטגוריות המלאים או לעמוד המוצרים הספציפיים, וזאת במקום הצגת מידע על העסק כפי שקורה באתרי תדמית. האתר של מחסני חשמל היא דוגמא מעולה לאתר מסוג כזה.

התפריט הראשי מכיל רק קטגוריות מוצרים

בכל אתר, התפריט הראשי הוא המקום שממנו ניתן לנווט לחלקים הראשיים והחשובים ביותר באתר. באתר חנות, החלקים האלו הם עמודי קטגוריות המוצרים. במידה ומדובר באתר עם המון מוצרים, קטגוריות ותת קטגוריות, לרוב נראה בתפריט קישורים לקטגוריות העל הגדולות ("מכונות כביסה", "מקררים", "טלפונים"), ואם נרחף עליהן עם העכבר תפתח גלילה שתציג לנו את תתי הקטגוריות שמתחתן ("טלפונים אנדרואיד", "אייפון", "טלפונים כשרים" וכדומה). התפריט הראשי של אתר חנות בנוי כדי לשקף את צורת החיפוש האמיתית של הלקוחות. לדוגמה, אנשים שמחפשים מוצר מסוים יקלידו בגוגל "מכונת כביסה 7 קילו", "טלוויזיה 50 אינץ'" או "אייפון 14", ולא שמות של מוצרים ספציפיים ולכן התפריט באתר מתאים את עצמו לכך. לרוב ממיינים את הקישורים בתפריט הראשי לפי מידת הפופולריות או נפח החיפושים של הקטגוריות. העיקרון הוא 'מה אנשים מחפשים הכי הרבה, יושם בקדמת הבמה'.

שאר העמודים (שאינן עמודי חנות, קטגוריות מוצרים או עמודי מוצר) הופכים למשניים ונדחקים לפוטר

אתרי חנות מעוניינים למקד את המשתמש ברכישת מוצרים. לכן, עמודים כמו 'אודות', 'צור קשר', 'מדיניות פרטיות' או 'תנאי שימוש' אכן חשובים מבחינת חוקיות ושקיפות, אך אינם בליבת התהליך. לכן כל העמודים שצויינו לעיל ועמודים נוספים כגון 'מדיניות משלוחים', 'החזרות', 'התחייבות לאיכות', 'אודות החברה' יופיעו בפוטר.
כיוון שהאתר מכוון כולו למכירה, יהיה נדיר למצוא בהם עמודי 'בלוג' או מאמרים. אם בכל זאת יש בלוג לאתר, גם הוא יהיה בפוטר של האתר.

מתעניין בקידום אתר חנות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל להגדיל משמעותית את כמות המכירות של העסק שלך.

ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא

מתעניין בבניה או קידום האתר שלך? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

מה שונה בקידום אתר חנות לעומת אתרים אחרים?

ישנם כמה אלמנטים שונים בקידום חנות לעומת קידום אתרים אחרים כאשר הגדול שבהם הוא ההתמקדות בעמודי קטגוריות המוצרים.

עיקר התנועה האורגנית שמגיעה לחנויות מתחילה בחיפושים על ביטויים שמשקפים קטגוריות ולא מוצר בודד. לדוגמה, כאשר גולשים מעוניינים לרכוש מכונת כביסה הם יחפשו לרוב "מכונת כביסה, ואם יש להם מאפיין מסויים שהם רוצים במכונה שיקנו הם יציינו גם אותו מה שיכול להראות כמו “מכונת כביסה פתח עליון” או “טלוויזיה 55 אינץ’”. אם נסקור חנויות אינטרנטיות נראה לרוב שביטויים כמו אלו שצויינו לרוב מובילים לעמודי קטגוריה של מכונת כביסה ולוא דווקא של מוצרים. עמודי מוצרים לרוב יציינו כמה מאפיינים ספציפיים של המוצר בכדי לבדל אותו ממוצרים דומים אחרים, לדוגמא "מכונת כביסה, פתח עליון אלקטרה 8 ק"ג 1000 סל"ד גימור לבן". אף גולש בחיים לא יחפש ביטוי כזה מאחר והוא ספציפי מידי, גם אם בסוף החיפוש שלו יוביל לקניית המכונה הספציפית שכרגע ציינתי, החיפוש שלו יתחיל בביטוי כמו "מכונת כביסה 8 ק"ג".

פירוש הדבר שמחבינת מקדם האתר עמודי המוצר הבודדים לעיתים פחות חשובים, ואילו עמודי הקטגוריה הם אלו שצריכים לקבל תשומת לב משמעותית. מעבר לכך בחנויות שבהן יש ריבוי מוצרים, קיימים עשרות או מאות דגמים המשתייכים לאותה קטגוריה, ולעיתים עם הבדלים מינוריים בינהם, כך שגם מבחינה טכנית קשה יהיה לקדם כל מוצר כזה בנפרד.

מעבר לכך חשוב לזכור שעמודי קטגוריה מאפשרות ניווט קל ופשוט ונתונים למשתמש להבין אילו מוצרים זמינים עבורו. אם העמוד בנוי נכון, הגולש גם יראה מידע ראשוני על כל מוצר וכך יוכל להעמיק בעמודי המוצרים הרלוונטיים לו.
חשוב לציין שכשיש הרבה תתי-קטגוריות באתר מסויים כדאי לבחון גם את נפח החיפושים של תתי הקטגוריות כאשר מבצעים מחקר מילות מפתח, לדוגמא "מכונת כביסה אלקטרה" כי יכול בהחלט להיות שהן יהיו בעלות נפח חיפושים שלא נופל מאילו של הקטגוריות הראשיות.
טיפ חשוב לקידום של עמודי הקטגוריות שהרבה בעלי חנויות מזניחים (וחבל) הוא לשלב קטע טקסט בעמוד המסביר על המאפיינים וההבדלים, מניע לרכישה ומשלב מילות מפתח רלוונטיות. אם נחשוב על הדוגמא של מכונות הכביסה, ניתן להוסיף מדריך קניה שמפרט על מה כדאי לבדוק ולוודא לפני שרוכשים מכונת כביסה, שיעזור לקונים להחליט איך לבחור. זה נכון שמבחינת חוויית משתמש טקסט בעמוד קטגוריה יכול להיות טיפה פחות רלוונטי מאחר ומי שמגיע לעמוד קטגוריית מוצרים מעוניין לרכוש ולא לקבל מידע, אך כך גוגל מזהה תוכן מעמיק וזה בהחלט עוזר להתברג במקום גבוהה. כדי להתגבר על המתח שנוצר פה בין חוויית משתמש אופטימלית לבין פוש נוסף שנירצה לתת לקידום העמוד, ניתן לכלול את הטקסט הנוסף בחלקים בתחתיים יותר של העמוד, לאחר שרוב המוצרים כבר הוצגו.

online-shopping-seo
קידום של אתר חנות מתמקד רבות בקידום של עמודי קטגוריות המוצרים ותתי קטגוריות המוצרים

אסטרטגיה נוספות לקידום אתר חנות

ביצוע הפניות (Redirect) למוצרים שירדו מהמדף

אם מוצר ירד מהמדף או הדגם התיישן, למשל iPhone 4 שממזמן כבר לא רלוונטי, מומלץ לא למחוק את העמוד אלא להפנות את עמוד הקטגוריה של אייפון 4 ועמודי המוצרים הספציפים שהיו בו לעמוד מוצר חלופי או לעמוד קטגוריה יותר כללית, לדוגמא עמוד הקטגוריה הכללי של אייפונים. כך נשמר הכוח והדירוג שצבר האתר על עמודים אלה ומועבר לעמודים האחרים. מעבר לכך, הפניות מסוג זה מקטינות את הסיכוי להופעתם של קישורים שבורים.

טיפול בתוכן טכני עבור מוצרים דומים

כאשר לחנות יש עשרות מוצרים דומים (למשל טבעות יהלום עם הבדלי קראט בודדים), נוצר קושי לכתוב תוכן שונה לכל עמוד ולרוב בעלי אתרים מעתיקים את התוכן בין העמודים. חשוב להכניס נתונים ייחודיים בכל עמוד (צבע, משקל, מפרט) כדי למנוע שכפול מוחלט של התוכן ולשפר את הסיכוי לקידום של עמודי המוצרים וגם של עמודי הקטגוריות שלהם. גרסה יותר בעייתי של התופעה שציינתי עתה היא העתקה של הפירוט שמספק היצרן או היבואן כדי שיהווה את מירב התוכן בעמוד המוצר. חשוב לזכור שהיבואן או היצרן תיארו את המוצר בטקסט זה באתר שלהם ומעבר לכך רוב החנויות האינטרנטיות משתמשים באותו הטקסט מה שיכול להוביל לתוכן משוכפל בין בעשרות אתרים שונים. כדי להימנע ממצב כזה כדאי לייצר ייחוד של התוכן על ידי הוספת מידע מקורי, להרחיב עם כמה שיותר תיאורים ייחודיים ולשקול שימוש בכלים כמו בינה מלאכותית לצורך ניסוח משתנה. זו עבודה רבה, אך מסייעת לבלוט בגוגל.

התייחסות לווריאציות (צבע, מידה, דגם) באותו עמוד

במקום ליצור עמוד נפרד לכל וריאציה (חולצה שחורה / חולצה אדומה / חולצה כחולה), מקובל להשתמש בפתרונות טכניים כמו שימוש בפרמטרים שמאפשרים שימוש באותה הכתובת עבור כל הוריאציות של אותו המוצר. במידה ובונים את האתר על פלטפורמת וורדפרס, תוסף הווקומרס מאפשר את השימוש הזה בפרמטרים וכך ניתן להימנע מתוכן משוכפל, ועל הדרך גם להקל מאוד בניהול קטלוג המוצרים.

מתעניין בקידום אתר חנות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל להגדיל משמעותית את כמות המכירות של העסק שלך.

ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא

מתעניין בבניה או קידום האתר שלך? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

טיפים לקידום ועידוד מכירות בעמודי המוצרים

  1. מבנה קישורים פנימיים
    מומלץ שבעמודי מוצר יוצגו קישורים לקטגוריות הרלוונטיות, לדוגמא קישור חזרה לכל מכונות הכביסה פתח עליון מכל עמודי המוצרים בקטגוריה. כך ניתן לרתום את עמודי המוצר כדי לחזק את עמודי הקטגוריה.
  2. המלצות על מוצרים משלימים
    במקום לכלול קישורים רק למוצרים דומים, ניתן לכלול בעמוד מוצר אחד הצעה למוצרים משלימים מקטגוריה אחרת ("קנית טלוויזיה? כדאי לבדוק גם זרוע תלייה מותאמת").
  3. שילוב סרטוני וידאו
    בחלק מהמוצרים ניתן להעלות סרטון קצר המסביר על מוצר או כזה שמערב סקירה של גולשים שרכשו את המוצר. סרטונים כאלו יכולים לבסס אמון במוצר ולעודד קנייה שלו, וזאת מעבר לכך שגוגל יתן עוד קרדיט לעמוד על שילוב של תוכן עשיר ובעל ערך לקונים פוטנציאלים.
  4. צ’אט אונליין או כפתור וואטסאפ
    חנויות משתמשות בצ’אט ישיר (לעיתים בוט) המופיע בדרך כלל כבועה צפה בצד המסך. חלונית הצ'ט הזאת היא תוספת לא רעה אבל חשוב שתהיה מחוברת לנציג אמיתי או לפחות לתוכנה שמשלב AI בכדי שזו תוכל לתת מענה אפקטיבי שיגרום ללקוח להרגיש שיש לו כתובת לשאלות.
  5. קופונים ומבצעים
    בחנויות אינטרנטיות כדאי להשתמש בקופונים (Promo Codes) או במבצעים, ובנוסף להציג “מחיר ישן” ומחיר “מבצע” חדש באדום, כדי לעודד רכישה מידית. גם אם אין הנחה “אמיתית” גדולה, עצם הצגת “מבצע” לעיתים מעלה את שיעור הקליקים והרכישות.
  6. חוות דעת וביקורות גולשים
    הוספת אפשרות לכתיבת ביקורת או מתן דירוג (Rating) בעמודי המוצר נותנת תחושה של שקיפות ואותנטיות. בהרבה מערכות ניהול ניתן לאשר ביקורת ידנית לפני שהיא עולה לאתר וכך נוכל להימנע מהחשש לקבלת ביקורות שליליות מאחר שברגע שכאלו עולות בעלי האתר יכול פשוט לא לאשר אותן מה שמבטיח שעדיין תישמר שליטה מלאה על התוכן ועל התדמית החיובית של האתר.

מאמרים ומידע על קידום אתרים

אם אתם רוצים לדעת עוד על קידום אתרים אתם מוזמנים לקרוא את המאמרים הבאים שיעשו לכם סדר בנושא.

לקוחות ממליצים

מוזמנים להתרשם מכל חוות הדעת עליי
כמקדם אתרים מומלץ

ניתן גם להשאיר פרטים בטופס הבא

מתעניין בקידום אתר חנות? מוזמן לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

בוא נגלה איך נוכל להגדיל משמעותית את כמות המכירות של העסק שלך.